1951 yapımı aslında siyah-beyaz olan ama 2000 li yıllarda renklendirilen ve HD kalitesine getirilmiş bu film, IMDB top 500 listesinde...

İzleyin: African Queen(Afrika Kraliçesi)


african queen, afrika kraliçesi, Humphrey Bogart, katharine hepburn

1951 yapımı aslında siyah-beyaz olan ama 2000 li yıllarda renklendirilen ve HD kalitesine getirilmiş bu film, IMDB top 500 listesinde yer alıyor(En son 300 lerdeydi). Ben renklendirilmiş sürümünü izledim ve görsel olarak çok beğendim. Hayranım bu teknolojiye:)
İki dev oyuncu, Humphrey Bogart ve Katharine Hepburn ün birlikte oynadığı tek filmdir. Humphrey Bogart bu filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu oscarını kazanmış. Tanımayanlar için, Humphrey i Casablanca filminden hatırlayabilirsiniz.

african queen, afrika kraliçesi, Humphrey Bogart, katharine hepburn
Rose Sayer (Katharine Hepburn), I.Dünya Savaşından kaçarak Almanya kontrolündeki Doğu Afrikada abisiyle birlikte misyonerlik yapan bir ağır abladır. Charlie Allnut (Humphrey Bogart) ise teknesiyle postacılık yapan ayyaş, hiç bir şeyi sallamayan bir kaptandır. Afrikada her şey yolunda giderken, İngiliz-Alman savaşı başlar. Charlie, Rose ve abisini köyü terketmeleri için uyarır. Bu uyarıyı önemsemeyen kardeşlerden abi hayatını kaybedince, Rose Charlie ile birlikte teknesine binip kaçmaya karar verir. Ve film burda başlar. Uzun bir nehir yolcuğu bizi bekler. Bir yandan Alman torpidolarından kaçmaya çalışılırken diğer yandan (her zamanki gibi)iki zıt karakter birbirine yakınlaşmaya başlar(Yine güzel ve cool bir kadın sonunda hanzosunu buluyor). 1951 e göre oldukça güzel nehir ve doğa efektleri var. Nehre gelince, aslında bizim Dalyan oluyor:) Filmin bir kısmı Dalyanda çekilmiş.

Film başlarda sıradan, goygoy geçerken, zamanla sürükleyici bir hale geliyor. Sonuna kadar izlettiriyor. African Queen i Katharine Hepburn sanmayın, teknenin adı.




© 2013-2014 masumrobot.com

0 comments :