Bir başka güzel Güney Amerika filmi. Arjantin yapımı bu film, 2010 da en iyi yabancı film oscarını fazlasıyla haketmiş. Türkiyede &qu...

İzleyin: El Secreto De Sus Ojos(Gözlerindeki Sır)


gözlerindeki sır, el secreto de sus ojos,the secret in your eyes

Bir başka güzel Güney Amerika filmi. Arjantin yapımı bu film, 2010 da en iyi yabancı film oscarını fazlasıyla haketmiş. Türkiyede "Gözlerindeki Sır" veya "Gözlerindeki Esrar", Amerikada ise The Secret in Their Eyes olarak yayınlanmış. Film her ne kadar başlarda sıkıcı bir kara filmmiş gibi ve alışageldiğimiz tecavüz sahnesiyle başlamış olsa da, içerisinde 2 ayrı film ve 25 yıllık bir hikayeyi barındırmasıyla akıcılığını koruyor.
Filmin konu üçgeni aşk, intikam ve adaletten oluşuyor. Bana göre en büyük vuruşu adalet kısmı yapıyor. Bazen kendi adaletinizi kendiniz sağlamak zorundasınız. 

Filmdeki şu sözler filmin belki de ana temasını oluşturuyor:
Una persona puede cambiar de nombre, de calle, de cara.. pero hay una cosa que no puede cambiar.. no puede cambiar de pasion. Yani, bir insan ismini, sokağını, yüzünü değiştirebilir. Ama değiştiremeyeceği bir şey var.. Tutkusunu değiştiremez.

Stadyumdaki sahnenin çekimi, sosyal medyada en çok konuşulan temalardan biri oldu. Kameranın açısı bir yaratıcılık şaheseri. 

Film hakkında başka şeyler söylemek isterdim ancak spoiler olmaya doğru gidebilir. Bu nedenle, özellikle Latin Amerika filmlerine ilgi duyuyorsanız mutlaka izleyin. Adalet nasıl sağlanır görün.

IMDB Linki : http://www.imdb.com/title/tt1305806/


© 2014 masumrobot.com

0 comments :