12 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşek olan if İstanbul festivalindeki bazı filmleri izleme fırsatını yakalayacağım için he...

if İstanbul 2015

ifIstanbul, if Istanbul, ifIstanbul 2015


12 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşek olan if İstanbul festivalindeki bazı filmleri izleme fırsatını yakalayacağım için heyecanlıyım. Bu yıl ilk kez bu festivalle ilgilenme şansım oldu. Eminim bugüne kadar çok şey kaçırdım.
Daha önceki yıllarda bilet satış prosesi nasıldı ve film gösterim yerleri nerelerdeydi bilemiyorum ama bu iki konudaki sıkıntılar nedeniyle istediğim filmlerden sadece 3 üne bilet bulabildim. Önce biletler satışta denilmesine rağmen biletix'ten  alamadık. Gerçek satış başladığında ise yetişemedik.  Bir de filmler genelde Avrupa yakasında gösterime gireceğinden, benim gibi Anadolu yakasında oturanlar biraz üşendi. En çok üzüldüğüm Tim Burton'ın Big Eyes filminin biletinin tükendiğini görmek oldu. Blogumu takip edenler ona ne kadar hayran olduğumu bilir.

Lafı fazla uzatmadan önümüzdeki günlerde seyretme şansı bulacağım filmleri sizinle paylaşayım. İlk kez, izlediğim değil de izleyeceğim filmler ile ilgili bir yazı yazmış olacağım. 

Mardan

http://www.ifistanbul.com/tr/filmler/mardan linkinden ayrıntılarını görebileceğiniz gibi film Irak Kürdastan'ında geçiyor. Kocasını arayan Leyla'nın bir peşmerge olan Mardan'dan yardım alışı konu ediliyor. 


Risttuules

http://www.ifistanbul.com/tr/filmler/risttuules linkinden ayrıntılarını görebileceğiniz film siyah beyaz olarak çekilmiş. 1941 Baltık ülkelerinden Sibirya'ya sürülen yüz binleri bir şiir tadında anan bir film. Umarım güzeldir:)




Plemya(Kabile)

http://www.ifistanbul.com/tr/filmler/plemya linkinden ayrıntılarını görebileceğiniz film Ukrayna yapımı. Tamamen işitme engelli oyuncu kadrosuyla sağır ve dilsiz öğrencileri konu eden sessiz bir film.  En çok merak ettiğim film diyebilirim.




© 2015 masumrobot.com

0 comments :