Sonunda şu meşhur filmi izlemeye fırsatım oldu. 1939 yapımı film her ne kadar biraz çocuklar için gibi görünse de içeriğindeki görsel ...

İzleyin: The Wizard Of Oz(Oz Büyücüsü)


Wizard of Oz, Classic, Fantasy, Musical movie
Sonunda şu meşhur filmi izlemeye fırsatım oldu. 1939 yapımı film her ne kadar biraz çocuklar için gibi görünse de içeriğindeki görsel zenginlikler ve müzikal dansları ile yetişkinler tarafından da sıkılmadan izlenebilir.
Filmde Dorothy ve köpeği Toto nun bir kasırga sonucu başka bir dünyaya(aleme) sürüklenmesi, bize azcık Alice Harikalar Diyarında'yı hatırlatıyor. Dorothy nin eve dönüş için tek umudu ise Oz büyücüsüdür.Yanındaki 3 yardımcı karakterin cesaret, beyin ve kalbe ihtiyacı olması filmin en yaratıcı kısımları.Ayrıca filmin siyah beyaz başlayıp renkli ile devam etmesi, korkuluk(The Scarecrow) karakterinin beyin aramasına rağmen herkesten daha iyi fikirler üretmesi gibi gözden kaçmayacak ilgi çekici noktaları var.


Fantastik, macera ve müzikal üçlemesi filmlerden hoşlananlar için tavsiye edilir. Film IMDB de 8.1 puan almış:





© 2013 masumrobot.com

1 yorum :

  1. "Somewhere over the rainbow" bu hikaye ile butunlesmis muhtesem bir sarkidir. Filmin bir cok versiyonu var hemde cizgi film olarak da. Her insanin izlemesi gereken 100 film icinde ilk siralarda yer aliyor bence.

    YanıtlaSil