Hiç bu hayata dahil olmanızın, etrafınızdaki insanlara ve olaylara nasıl bir etkisi olduğunu merak ettiğiniz oldu mu? Etkisiz olma korku...

İzleyin: It's A Wonderful Life (Şahane Hayat)


It's A Wonderful Life, Şahane Hayat, Yaşamak Güzeldir
Hiç bu hayata dahil olmanızın, etrafınızdaki insanlara ve olaylara nasıl bir etkisi olduğunu merak ettiğiniz oldu mu? Etkisiz olma korkusunu yaşadınız mı? Ya da tersten düşünelim, eğer olmasaydınız, kimler etkilenir, neler değişirdi?
Siyah beyaz filmlere olan sevgim bu filmle bir kat daha arttı. 1946 yapımı Frank Capra nin yönettiği bu harika film, IMDB top 250 de an itibariyle 26. sırada.  Ülkemizde Şahane Hayat ve Yaşamak Güzeldir olarak bilinir.

Tüm umutlarını yitirdiği ve intihar etmeyi düşündüğü bir anda, yardımına gelen bir melek (Clarence) sayesinde yokluğunun nelere sebep olabileceğini görebilen George Bailey (),  kar amacı gütmeden bir konut-finans şirketini yöneterek herkesin ev sahibi olmasına çalışan biriydi.

Film yer yer kapitalizmi de eleştiriyor. 

Sizin de umutlarınızın tükendiği, mutsuz olduğunuz hatta önemsiz olduğunuz anlar oluyorsa, bu filmi mutlaka izlemesiniz. Sizi tekrar hayata bağlacak işaretler göreceksiniz.





© 2014 masumrobot.com

2 yorum :

  1. Film 1946 da 5 dalda Akademi Ödüllerine aday gösterilmesine rağmen hiç birini kazanamamış. Çünkü o yıl çok güçlü bir rakibi vardı:Hayatımızın En Güzel Yılları (The Best Years of Our Lives)

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi izletikten sonra izlediğim her beş filmin birinde It's a wonderful life a yapılan göndermeler ile karşılaşır oldum.

    YanıtlaSil