Bu nasıl mümkün olur denildiğini duyar gibi oluyorum, ama bazen olmuyor değil. "Abi iyi ki içmiyorsun", "çok iyi yapıy...

Sigara İçenleri Kıskanmak


smoke break, sigara molası, sigara içenler

Bu nasıl mümkün olur denildiğini duyar gibi oluyorum, ama bazen olmuyor değil. "Abi iyi ki içmiyorsun", "çok iyi yapıyorsun", "keşke ben de hiç başlamasaydım" gibi sizi avutacak cümleleri sık sık duymanıza rağmen, kıskançlık veya özenme duygusunu bazen bertaraf edemezsiniz.
Özellikle iş hayatında insanları içen ve içmeyenler olarak ele alırsak, içenlerin içmeyenlere göre aşağıdaki avantajlara sahip olduklarını görüyorum. Sırf bu sebepler yüzden sigaraya başlayanlar olduğunu bile duymuşumdur
  • Daha fazla mola : Hepimiz saatlerce masa başında kafa yoruyoruz. Sigara içenler 1-2 saatte bir mola verirler. Ayağa kalkıp plaza dışına, mesela terasa çıkarak temiz bir hava alırlar. İçmeyenler ise çoğu kez mola vermeyi unutur. Çay, kahve alsalar bile bunları masada yine iş yaparken içerler. Bu durumda sağlıklı olanı yapan içenler oluyor.
  • Sosyalleşme : İnkar etmeyelim. Sigara içenler genelde kendi gibi tiryakileri molaya davet eder. Bunun yanında, çakmak paylaşımı gibi başlangıçlarla başka insanlarla da tanışma fırsatı bulurlar. Bunların arasında üst düzey yöneticiler bile olabiliyor. Bu da özellikle kurumsal firmalarda çok önemli olan iletişim gücünü ve çevre genişliğini artırır.
  • Muhabbet : Sigara muhabbeti meşhurdur. Konu konuyu açar. İçmeyenlerin bir noktadan sonra ellerine telefonu alıp, facebook, instagram veya whats up da dolaşma ihtimalleri, içenlere göre daha yüksektir. Çünkü bir elleri  sigara ile meşguldur. Tek elle telefon uğraştırıcı olur.
  • Smirting : Yani smoking + flirting. Ben de yeni duydum bu terimi, hoşuma gitti. Kaynaşmalar hep iş amaçlı olacak değil ya. Arada başka bir şeylerin başlangıcı da olabiliyor. Ateş isteyerek evliliğe adım atan arkadaşlar biliyorum :)
Sırf bu sebeplerden sigaraya başlanır mı? Başlanmaz tabi ki. Yazının amacı sigarayı özendirmekte falan da değil. Ama bazen insan nasıl olur da böyle bir meretten bile bu tür faydalar çıkabilir düşünmeden edemiyor. 

© 2014 masumrobot.com

0 comments :