Latin filmlerinden sonra en sevdiğim, en sık takip ettiğim dünya  İspanyol sinemasıdır. Özellikle Pedro Almodovar filmlerine ayrı bir...

İzleyin: La Piel Que Habito


La piel que habito, İçinde yaşadığım deri, Antonio Banderas, Elena Anaya

Latin filmlerinden sonra en sevdiğim, en sık takip ettiğim dünya  İspanyol sinemasıdır. Özellikle Pedro Almodovar filmlerine ayrı bir ilgim olmuştur. Klasik çerçevenin dışına çıkabilen nadir yönetmenlerden biri olduğunu düşünürüm. 
La Piel Que Habito(The skin I live in), 2011 yapımı Almodovar filmlerinden biri. Geçen hafta izledikten sonra diyebilirim ki, bu yönetmen için favori filmim oldu. Türkiyede sanırım "İçinde Yaşadığım Deri" olarak gösterime girdi. Bazen direk çeviri pek de güzel durmuyor.

Nasıl ki 6. histe Bruce Wills in durumunu söylemek, filmi henüz izlemeyen biri için bir katliam ise, bu film için de spoiler içerecek bir bilgi paylaşmak okuyanlar için tüm heyecanı öldürebilir. Bu nedenle tavsiyem kesinlikle webde film hakkında çok fazla yorum okumamak ve forumlarda gezinmemek. Filmi direk alın ve izlemeye başlayın.

Filmin ana konusu kızına tecavüz eden adamın peşine düşen bir plastik cerrahın intikam hikayesi. İlk bakışta klasik bir intikam filmi gibi görünse de, senaryosuyla sizi şoke edecek. Biraz garip, biraz müstehcen, biraz rahatsız edici ama tek kelimeyle başarılı bir senaryo. 

Yönetmenin favori oyuncusu Antonio Banderas çok farklı bir rolde. Onu Desperado veya Zorro filmlerinde gördüğümüz kişiliği beklemeyin. Yaşlandığını da net göreceksiniz. Kadın oyuncu Elena Anaya için ise tek diyeceğim Allah yaratmış:)
Jan Cornet, la piel que habito, içinde yaşadığım deri
Filmde tek sönük hissetiğim kısım final kısmı oldu. Biraz hızlı bir şekilde bitirildiğini hissettim.

Film, IMDB 7.6 almış ve fazlasıyla haketmiş bence. Çünkü baştan sona gizemleriyle kendini merak ettiriyor ve seyrettiriyor. Şoku yavaş yavaş enjekte ediyor, bir sahne ile değil.

Aşağıdaki trailer(fragman) i gördükten sonra umarım gaza gelip izlersiniz



© 2014 masumrobot.com

3 yorum :

  1. Bir hafta etkisinden çıkmamıştim

    YanıtlaSil
  2. Çok etkileyiciydi gerçekten..

    YanıtlaSil
  3. İzledim, güzeldi, sonu beklenmedik....

    YanıtlaSil