Sosyal ağlarda iletişim, doğal, bir başka deyişle fiziksel iletişimin önüne geçmiş durumda. Bu beraberinde anlaşamama, yanlış anlama v...

Sosyal İletişim Ağlarında Görgü


social networking, social communication, facebook, twitter

Sosyal ağlarda iletişim, doğal, bir başka deyişle fiziksel iletişimin önüne geçmiş durumda. Bu beraberinde anlaşamama, yanlış anlama veya iletişimin tamamen kopması gibi problemleri getirdi.
Fiziksel iletişimde, ses tonunun yanı sıra jest ve mimik gibi vücut dili de önemli bir rol oynar. Ne söylediğinizden çok nasıl söylediğiniz daha önemlidir. Normalde hakaret veya kızgınlık ifadesi sandığımız bir cümle, bazen minik bir gülümseme ile arkadaşlar arası geyik olabiliyor. Veya kağıtta görseniz güzel bir iltifat gibi duran bir cümle, bir insanın ağız veya göz hereketleri ile kinayeye dönüşebiliyor.

Maalesef aynı şey sosyal iletişim ağlarında mümkün değil. Yazdıklarınız sürekli diken üstündedir. Her an yanlış anlama riski ile karşı karşıyadır. Sadece yazdığınızın içeriği değil, geç cevaplamanız bile soğuk bir rüzgara sebep olabiliyor. Çünkü sadece düz yazı var, harfler var. En fazla smiley ler ile desteklemeye çalışırsınız. 

Peki sosyal iletişimdeki bu dezavantajı nasıl iyileştirebiliriz? Tamamen olmasa bile, bazı küçük noktalara dikkat ederek önemli bir yol alınabilir. Yazının başlığında "Görgü" kelimesini kullandım. Zira bu noktalar iletişimin sağlıklı olmasına yardımcı olurken aynı zamanda da birer sanal iletişim görgü kurallarıdır.

İnsanların en fazla yaptığı ve karşısındakileri rahatsız etme noktasına getiren bazı maddeler şunlar:
  • Büyük harf kullanımı : Bu hem okumayı zorlaştırır hem de bağırma anlamına gelir. Oldukça rahatsız edicidir.
  • Okuduysanız cevaplayın : Artık bir çok sosyal platformda(Facebook, WhatsApp,..) bir mesajı okuduğunuzda, karşıdaki kişiye okundu(seen by) bilgisi gönderiliyor. Bir mesajı cevaplama en fazla 1 dakikadır. Madem okudunuz artık, bir kastınız yoksa(pas vermemek gibi) mesaja cevap verin. Çok yoğun iseniz, mesajı açmayın, sonraya bırakın. En azından okundu bilgisi gitmesin, kişi bozulmasın.
  • Cümleyi bir kerede yazın : Özellikle WhatsApp ta her kelimeden sonra Gönder yapmak çok can sıkıcıdır. Sürekli dın dın gibi bir ses veya sessizde ise titresim gelir. Yazıştığınız kişi bir makale veya gazete falan okuyorsa sürekli karşısına bu rahatsız edici ekran gelecektir.
  • Bekleyin : Çoğu iletişim aracında karşı taraf bir şeyler yazıyorsa ekranda bilgisi geliyor(typing, yazıyor..). Böyle bir durumda onu bekleyin. Hızlıca yazıp araya girerseniz, karşınızdakini sözünü kesmiş olursunuz. Doğal iletişimde sözünü kesmekten farkı yoktur.
  • Bekleyin 2: Yazdığınız kişi henüz mesajınızı okumadıysa, okundu bilgisi gelmedi ise hemen trip atmayın. Veya yeni konular açıp onu boğmayın. İlk yazdığınız okunana kadar bir bekleyin. Okuyupta cevaplamadıysa problem vardır, henüz okumadıysa değil.
  • Kısa cevap yazmayın: Özel sebepler dışında(karşındakinden kurtulmaya çalışmak gibi) sürekli "Evet", "Hayır", "Ok".. gibi çok kısa cevaplar yazmayın. Bu, muhabbetten sıkıldım veya seninle ilgilenmiyorum anlamına gelir.
  • Smiley(ifade) kullanın : Bazen ifadeler ekleme çok kritik olabiliyor. Mesela çok ciddi veya kızgınmış gibi görünmemesi için yazdığınızın arkasına bir gülücük ekleyebilirsiniz. 
  • Senkronizasyon : Özellikle grup sohbetlerinde senkronize olmak çok önemli. Ortada bir konu var ve henüz bir yere bağlanmamış ise onu sabote etmeyin. Misal, akşam iş çıkışı ne yapılabilir konusu geçiyor. Siz akşam planı henüz karara bağlanmamış iken bir karikatür paylaşırsanız ortalığı dağıtmış olursunuz.
Bu maddeler zamanla artırılabilir. Aranızda muhakkak, bunlara çok takılmamak, geniş olmak lazım diyenler oluyordur. Ama emin olun sosyal iletişimde görgü kuralları gelecekte daha önemli hale gelecek. Sırf bu basit hatalar yüzünden birbirinden kopan insanlar oluyor. 

© 2015 masumrobot.com

0 comments :