Tim Burton filmlerine olan hayranlığım sekteye uğramadan devam ediyor. Daha önce blogumda yer verdiğim  Big Fish(Büyük Balık)  filmin...

İzleyin : Edward ScissorHands(Makas Eller)


johnny depp, edward scissorshands, makas eller

Tim Burton filmlerine olan hayranlığım sekteye uğramadan devam ediyor. Daha önce blogumda yer verdiğim Big Fish(Büyük Balık) filminden sonra dün gece izlediğim bu filme de yer vermemek olmazdı. 

1990 yapımı filmin yönetmeni Tim Burton, oyuncuları ise Johnny Depp ve Winona Rayder. 
Film uyumak üzere olan küçük bir kızın büyük annesine karın nasıl yağdığını sormasıyla başlar. Bu soru Edward ın hikayesinin başı olur. 

Gothic bir atmosfer hissedeceğiniz, dekor ve masalsı havanın yoğunlukta olduğu bir şatoda, bir mucit tarafından yaratışmış olan Edward(Johnny Depp), avon satıcısı Peg tarafından şehre getirilir. Başlarda saç kesimi ve bahçıvanlık gibi alanlardaki yetenekleri ile şehrin insanlarının gönlünü fetheden Edward, Kim(Winona Rayder) ın sevgilisiyle yaşadığı problemler ve mahallenin dedikoducu kadınları nedeniyle istenmeyen adam haline gelir. 
edward scissorshands, johnny depp, winona rayder, couples
Film, bir canlının insan tarafından yaratılmasından dolayı bize biraz Frankestein biraz Pinokyoyu hatırlatır. Ancak burda ufak bir sorun var, Edward tamamlanmadan mucidi ölür. Ve elleri makas olarak kalmıştır.

Winonanın saç rengi(sarı) dışında film herşeyiyle güzel. Umarız en yakın zamanda modern versiyonu tekrar çekilir.

Film IMDB de 8.0 almış. Hakettiği gibi.

Daha önce izlemediyseniz ve Johnny Depp i seviyorsanız, bu komedi-dram-duygusal türündeki şaheseri mutlaka izleyin.



© 2015 masumrobot.com

0 comments :