Kişisel gelişim kitaplarına ve seminerlerine insanoğlu bir nebzeye kadar tahammül edebiliyor. En kötü ihtimal bir kaç not alabilir ve...

Başarı Hikayelerindeki Sıkıcılık


surrealism, sucess

Kişisel gelişim kitaplarına ve seminerlerine insanoğlu bir nebzeye kadar tahammül edebiliyor. En kötü ihtimal bir kaç not alabilir veya unuttuğu bir şeyi hatırlatmasına yardımcı olabilir.

Lakin başarı hikayeleri acayip sıkıcı be. Yok bundan 4 yıl önce datalarımızı bilmem nerde saklıyorduk bugün herşeyimiz  bulut sisteminde yönetiliyor. Yok Apple'ın dokunmatik ekrana girişiyle ortalığı ayağa kaldırması, yok pazardaki %15 payımızı 2 yılda nasıl %21 e çıkardık falan filan. 

Bana bir şeyler göstermeye çalışıyorlar gibi değil de, şirketlerinin, kendilerinin veya kullandıkları ürünlerin reklamlarını yapıyorlar gibi gelir. Bir gün not aldığımı veya kendimce bir şeyler çıkardığımı görmedim. Bu elbette benim bir eksikliğim olabilir. Ama sıkıcı gelen bir şeyden insan nasıl bir şeyler çıkarabilir ki?

Mesela, yılda bir düzenlenen Oracle seminerlerine bazen katılırım. Seanslardan birinde başarı hikayesi başladığı anda arkadaşlar kaç kaç yaparız. Dağıtılan promosyon ürünlerle ilgilenmek çok daha cazip gelir.

Siz başarı hikayelerinden ilham alabiliyor musunuz? Veya sizi motive ettikleri oluyor mu?

© 2017 masumrobot.com


7 yorum :

  1. Çok doğru bir tespit. Her insanin karakteri farklı kişisel gelişim kitaplari kişiye özgü yazilamayacagina gore toptan kaldirilsin :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu mütevazi başarı hikayelerinin girişimcilere faydadan çok zararının olduğunu düşünüyorum. "Öyle bir fikirdi ki bu, para-zamanlama-altyapı-azim-istikrar vs. hiçbiri önemli değildi, fikir öyle sağlamdı ki zaten kendi kendine tutacaktı" mesajı veriyorlar satır aralarında. Çok çok iyi bir fikri hayata geçiren bir çok girişimci sadece bunu hayata geçirip bırakıyor bunların yüzünden. "Fikir güzelse zaten tutar, bekleyelim köşemizde" kafası oluşuyor herkeste. Halbuki bir projenin tutması için onlarca parametre var. Kötü diye düşünülen bir fikir bile, doğru bir zamanlamayla ve azimle iyi bir fikre evrilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Fikrin dışında yer alan emekler, kulis çalışmaları, pazarlama adımları gibi parametreler bu şekilde arka planda kalmış oluyor.

      Sil
  3. İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı Instagram üzerinden para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
    Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde.

    Instakitap seti http://www.instakitap.com

    #instakitap #instagram #instagrambutik #instagrambutikaçmak #instagramkazançları #ekiş #internettenparakazanmak #internetkazançları #mobilreklam #evdenyapılabilecekişler #ekgelir

    YanıtlaSil
  4. "Bana bir şeyler göstermeye çalışıyorlar gibi değil de, şirketlerinin, kendilerinin veya kullandıkları ürünlerin reklamlarını yapıyorlar gibi gelir."

    Çok doğru bir gözlem olmuş. İnsanın girmek istediği bir sektör, başarıya ulaşmak istediği bir alan olunca gerek internette gerek sosyal yaşamda bu konuları eşelemeye başlıyor. Benim de gözlemlediğim nokta, sıkıcı olmayan başarı hikayelerinde bile başarının sebebinin anlatılmıyor oluşu. O halde bu hikayeler "başarı hikayeleri" olarak adlandırılmak yerine "bu alandaki deneyimlerimiz" şeklinde ifade edilse ve dinleyiciyi laf kalabalıklığıyla oyalamak yerine gerçekten kullanabilecekleri birkaç düşünce verseler daha yararlı olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar size e mailden nasıl ulaşabilirim? size ulaşabileceğim bir hesap var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba facebook kullanıyorsanız masum robot sayfasından bana ulaşabilirsiniz.

      Sil