Her ne kadar bireysel olarak da kişisel gelişim eğitimleri alma imkanımız olsa da, bu tür eğitimler çoğunlukla çalıştığınız şirketlerin...

Başarısız Eğitim Girişimleri

surrealism, sürrealizm, liderlik, leadership

Her ne kadar bireysel olarak da kişisel gelişim eğitimleri alma imkanımız olsa da, bu tür eğitimler çoğunlukla çalıştığınız şirketlerin sağladığı ek faydalar içerisinde yerini bulur. Genel olarak bu eğitimlerin amacı, çalışanına maaş dışında ek bir fayda vererek motivasyonunu sağlamak ve bu eğitimler sayesinde çalışanından daha fazla verim alabilmektir. Bu verim yeni bir iş alanı veya pozisyon, farklı bir bakış açısı veya yaptığı mevcut işi daha verimli hale getirmesi olabilir.
Ancak sistem çoğu kez bu şekilde işlemez. Sebebi ise, çalışanının aldığı eğitimden öğrendiklerini uygulama alanını bulamaması. Eğitim bittikten sonra eski rutin işine dönen çalışanın öğrendikleri kısa bir süre içerisinde uçar.

egitim, kurumsal egitim


Mesela çalışanının liderlik, mentorlük veya koçluk gibi bir eğitim aldığını düşünelim -ki ben bu eğitimleri normalde de faydasız hatta sıkıcı bulurum-. Bu kişi işine döndüğünde kendisine liderlik edebileceği bir iş fırsatı sunulmadığı sürece havada kalacaktır. Eğitim gereksiz bir maliyete dönüşecektir. Bu çalışanının gerçekten bir liderlik yapması istense, en azından 3-5 kişinin çalıştığı bir projenin başına getirilebilir. Risk alınması teşvik edilir.

Şirketler bir eğitim olanağı sunuyorsa, çalışanına bunu kullanma fırsatını sunmalıdır. Önünü açmalıdır. Aksi takdirde bu eğitimler formaliteden ibaret kalır. Bunun yerine direk mesleğiyle ilgili eğitimler sağlansa veya eğitim bütçesi yine çalışan için farklı şekillerde harcansa çok daha faydalı olacatır.


© 2017 masumrobot.com

3 yorum :

  1. büyüksün NEC, makale içeriği zengin ve okuması keyifli..

    YanıtlaSil
  2. aha yorumlar hemen yayınlanıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bilerek yaptım:) Sıkıntılı bir şey yazılırsa sonra silebiliyorum nasılsa

      Sil