Ülkemizde eğitim sisteminin geldiği noktayı hepimiz az çok kabul ediyoruz. Çocuklaırmızın geleceği konusunda endişeliyiz. Bu endişeyi y...

Alternatif Bilim Kaynakları

science, bilim, alternatif


Ülkemizde eğitim sisteminin geldiği noktayı hepimiz az çok kabul ediyoruz. Çocuklaırmızın geleceği konusunda endişeliyiz. Bu endişeyi yaratan belki de, eğitimi sadece dört duvar arasında ve bir müfredatın altında sınırlamamızdır. 

Halbuki elimizin altında bir parmak uzaklığında devasa bir bilgi kaynağı akıyor. Çocuklarınızı neden bu kaynaklara yönlendirmemeniz için hiçbir sebep yok. Çocuklar diyince kendinizi pas geçmeyin. Çocuklarla birlikte sizin okumanız ve onları teşvik etmeniz gerekir.

Aşağıdaki liste, benim kendi sitelerinden veya twitter gibi hesaplarından takip ettiğim güzel bilimsel ve sanatsal sayfaları içeriyor. Bu sayfaları sizinle paylaşmak istedim ama bunlarla sınırlı kalmayın. Ayrıca aklıma geldikçe eklemeler yapacağım. O nedenle bu makaleye arada göz atmayı unutmayın.

Evrim Ağacı : Oldukça popüler bilim sayfalarından biridir. İsme aldanmayın, sadece evrimi anlatmıyor. bilimin farklı dallarından bir çok güzel araştırma makalesine ev sahipliği yapıyor.

Internet adresi : https://evrimagaci.org/

Twitter hesabı : https://twitter.com/evrimagaci

Sanatın Tarihi : En sanattan uzak kişileri bile kendine bağlamayı başaran sanat tarihi sayfası. Yolculuk yaparken flood şeklinde ilginç twitlerini okumak paha biçilemez. Mitolojik konulara da yer veriyor. Kesinlikle takip etmelisiniz.

Internet adresi : https://www.tarihlisanat.com/


Bilim Fili : Evrim Ağacına benzer bir başka başarılı bilim sayfası. Canınız sıkıldığında rastgele bir makalesini seçin ve okuyun. Ayaküstü yeni bilgiler edinmiş olacaksınız. 

Internet adresi : https://bilimfili.com/

Twitter adresi : https://twitter.com/bilimfili


© 2017 masumrobot.com

0 comments :