Başta kurumsal firmalarda olmak üzere, ekip liderleri veya daha üst yöneticiler, çalışanlarını sorunlarını belirtme konusunda cesaretl...

Sorunu Belirt, Sorunlu Ol



Başta kurumsal firmalarda olmak üzere, ekip liderleri veya daha üst yöneticiler, çalışanlarını sorunlarını belirtme konusunda cesaretlendirmeye çalışır.  Bazen "kapım herkese açık", bazen "istediğiniz zaman yanıma gelebilirsiniz", bazen de direk "bir sorun var mı?" diyerek sorunları dinlemeye açık olduklarını gösterirler. Doğrusu normal olan da bu, çünkü ekip liderlerinin en önemli görevlerinden biri ekibinde "huzuru" sağlamaktır.


Buradaki küçük "sorun", bazı durumlarda sorundan bahsetmenin ters etkisidir. Örneğin, bir iş arkadaşınızın tavırları veya yaptığınız işin sizi tatmin etmemesi gibi. Bunu yöneticinizle paylaşmanız kadar doğal bir şey yok. Ancak bu paylaşım bazen çözüm yerine size zarar olarak dönebiliyor. Çünkü yöneticiniz "olaya bir de şu yönden baktın mı?" veya "sen bunun çözümü için neler yaptın?" diyerek topu size geri attığında, ekip çalışmasına uyumsuzmuşsunuz gibi bir algı oluşmasına sebep olabiliyor. Hatta "keşke hiç söylemeseydim!" bile diyebilirsiniz.

Bahsettiğiniz sorun konusunda sonuna kadar haklı olabilirsiniz. Paylaşmanız kadar da doğal bir şey yok. Ama bazen sorunlardan bahsedeceğeniz zaman tekrar düşünün. Söylemenizin işe yarayacağından ve zararlı çıkmayacağınızdan emin olun.

© 2019 masumrobot.com

0 comments :