Beetlejuice ve Sleepy Hallow gibi filmlerde olduğu gibi, Tim Burton yine fantazi dünyayı gerçek dünyayla birleştiriyor. Bir baba-o...

İzleyin: Big Fish (Büyük Balık)


Big Fish, Büyük Balık, Tim Burton, Ewan McGregor

Beetlejuice ve Sleepy Hallow gibi filmlerde olduğu gibi, Tim Burton yine fantazi dünyayı gerçek dünyayla birleştiriyor. Bir baba-oğul hikayesi gibi görünse de bundan çok daha fazlası, bize masallar dünyasından ne kadar uzaklaştığımızı hatırlatıyor. 
Filmin esas oğlanın anlattıkları, her ne kadar oğluna uydurulmuş masallar gibi görünse de, zamanla az manipüle edilmiş gerçeklere doğru aktığı görülüyor. Kahramanımızın mücadeleleri, pozitifliği ve kararlılığı ise bize Forest Gump tadı bıraktırıyor.

Son dakikalarında gözlerinizi yaşartmaya neden olacak ve uzun süre tadı damağınızda kalacak duygusal ve dramatik bir fantazi filmi. Görsel sahneleri de bir harika. Filmdeki dev aktör Matthew McGrory ün gerçek hayatta 2.23 cm boyunda olduğunu ve henüz 32 yaşındayken hayatını kaybetmiş olduğunu öğrendim. Başrol oyuncusu Ewan McGregor ise filme ancak bu kadar yakışırdı. 

IMDB den 8 puan almış film, mutlaka seyredilmeli ve arşivinizde bulunmalı.

1 yorum :

  1. He gustado de la pelicula. Una película con fantasia, pero también con valores de la vida y de las personas que estan en tu vida. Pone todas las personas para pensar...

    YanıtlaSil