Geçenlerde A Nightmare on Elm Street(Elm Sokağında Kabus), yani efsane korku filmimiz Freddy nin 1984 yapımı ilk bölümünü izledim. 25 y...

Freddy ve Kutsal Sabrımız

Elm sokağı, elm street, freddy, nightmare


Geçenlerde A Nightmare on Elm Street(Elm Sokağında Kabus), yani efsane korku filmimiz Freddy nin 1984 yapımı ilk bölümünü izledim. 25 yaş üzeri olan bir çoğumuzun nostalji filmlerinden biridir. Özellikle korku türünden hoşlananlar için.
Filmi hem biraz nostalji olsun hem de -sık sık yaptığım- eski filmleri günümüzdekilerle karşılaştırmak amacıyla izledim. Biraz da  izledikten sonra diskten silip temizlemek için:)

Film boyunca aklıma hep bizde nasıl bir sabır varmışta bu filmleri sonuna kadar izlemişiz sorusu geldi. Tamam eski filmleri, teknolojik, makyaj, görüntü kalitesi veya senaryo olarak günümüzdekilerle karşılaştırmak pek doğru olmaz. Ama öyle bariz ve basit sahneler var ki, insan izlerken sinir krizi bile geçirebiliyor. İşte beni benden alan o sahnelerden bazıları:

  • Birlikte uyuyan genç çiftten kız olanını Freddy havalara kaldırıp kesip biçiyor. Erkek arkadaşı ise iri cüssesine rağmen sadece mal gibi bakıyor ve bağırıp çağırıyor. Lan kızı kucağına alsana, uyandırsana

freddy

  • Freddy, kaslı, cüsseli oğlanları bir pençeyle parçalarken nedense esas cılız kızımızdan sürekli tekme yiyor veya kayıp düşüyor. Allahım sabır ver yarabbim, amin.

freddy

  • Zavallı narin kızımız evde hapis ve Freddy e yakalanıyor. Pencereye çıkıp yardım için bağırıp çağırıyor ama babası da dahil herkes sanki camiye namaza gider gibi sakin ve rahat. Lan koşsanıza!

Elm street, freddy

  • Son olarak, bu korku filmlerinde olağanüstü olaylar olur ya. Filmin esas kız veya oğlanı, boğazı yırtılana kadar anlatmak ister gerçeği ama herkes ona deli muamelesi yapar. Anne, baba, çocuk, sevgili, doktor.. hepsi aynı tas aynı hamam. Lan biriniz de inanın şu garibe. Hiç biriniz mi güvenmiyor bu zavallıya. Tutun bi elinden, yanında olun.
freddy


Dürüst olmak gerekirse son çekimi olan Freddy vs. Jason(Freddy Jasona Karşı) filminde de bazı yerler adamı dinden çıkardı. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa çekinmeden söyleyin lütfen:)

© 2014 masumrobot.com

3 yorum :

  1. Aynen katılıyorum yorumlarına :D

    YanıtlaSil
  2. haklısın ama hala da izlerken en çok korktuğum filmlerden biri :)

    YanıtlaSil
  3. filmi izlerken bir bölümünü ben de fark etmiştim fakat korku/gerilim filmlerinin çoğunda olan şeyler diye çok üzerinde durmamıştım.

    YanıtlaSil