Yepyeni bir terim ile karşınızdayım: " Askhole ". İlk okunduğunda muhtemelen çoğumuzda asshole'ü çağrıştırmıştır. Hatta ...

Kimler Askhole?



Yepyeni bir terim ile karşınızdayım: "Askhole". İlk okunduğunda muhtemelen çoğumuzda asshole'ü çağrıştırmıştır. Hatta yazım hatası yapıldığını düşünenler bile olmuştur. Anlamını öğrendikten sonra askhole' lerin asshole sınıfına girip girmediklerine siz karar verirsiniz.

Askhole Nedir?

İngilizcedeki tanımı : A person who constantly asks for your advice, yet always does the opposite of what you told them.

Yani tavsiyenizi sormasına rağmen, verdiğiniz cevabın tam tersini yapan bir başka deyişle yine bildiklerini okuyan insanlara "Askhole" denir. Ellerine ne geçiyor bilemem ama, okulda, ailede(mesela kardeşim Ramazan), şirkette veya arkadaşlarımız arasında bu tiplere çok rastlarız. Hele de kadın-erkek meselelerinde, sizi destek olarak kullanırlar, dinlerler, sonra da hiç bir şey konuşmamışsınız gibi bildiklerini okurlar.

Ne yapalım?

Bu insanlara cevap vermeyle uğraşırsanız vakit kaybı olacak, vermeseniz önemsememiş olacaksınız. En iyisi kısa bir cevapla veya konuyu değiştirerek geçiştirin, sonra sinirlenmiş olmayın:)


© 2015 masumrobot.com

2 yorum :