+ Bu millet koyun ya! + Sistemin kölesi olmamak lazım! + İnsan çemberin(veya kutunun) dışına çıkmalı! + Bunlar at gözlüklü!

Herkes Koyun, Ben Hariç!


+ Bu millet koyun ya!
+ Sistemin kölesi olmamak lazım!
+ İnsan çemberin(veya kutunun) dışına çıkmalı!
+ Bunlar at gözlüklü!

Artık ne kadar da klişe olmuş laflar öyle değil mi? Tıpkı "ağzı olanın konuşması" gibi. Herkesin okuduğu bir kaç kitaba, ideolojik duruşuna, mesleğine veya finansal durumuna bakarak kendisini sistemin dışında ve çok bilinçli sandığı bir dönemden geçiyoruz. 

A kişisine veya partisine biat ettiği için koyun olarak gördüğü insanlara karşın, kendisinin B kişisine tapmasını veya ulu olarak görmesini sistem dışı sanır. Hayatında bu dışlanmaya karşı hiçbir mücadelede bulunmamıştır ama inanç veya etnisity olarak azınlık olduğundan dolayı gördüğü zulmü sadece sızlanma ve şikayet malzemesi olarak kullanır. 2013'te ambargo koyduğu bir marka veya mekana 2015'ten itibaren gitmeye başlar. Halbuki 2013'te gidenlere bilinçsiz diyordu.

Muhabbetlerde "Sevgililer Günü", "Anneler Günü"ne.. falan "hep kapitalizmin oyunları" der ama o günü geldiğinde herkes gibi kutlama telaşına girer. Sen partnerine inadına birşey yapmayalım, sevginin günü olmaz desen günlerce asık surata maruz kalırsın. 

"Çok tüketim toplumu olduk der" ama son model IPhone için sıraya girer. Hayvan sevgisi ve hakları konusunda ne kadar bilinçli olduğunu her fırsatta göstermeye çalışır ama pet shoptan gözüne en hoş gelen köpeği satın alır, çocuğunu alıp sirklere veya akvaryumlara götürür.

Sistemin içinde sıkışıp kaldığının bilincinde olan ve bunun için küçük de olsa bişiler yapmaya çalışan insanlar, kendini sistemin dışında sanan insanlara göre bana çok daha samimi gelir. Herşeyde olduğu gibi burada da laf değil, icraat konuşur. İcraatınız kadar çemberin dışındasınızdır.


© 2020 masumrobot.com

2 yorum :

  1. At gözlükleri amaç-hedefi belirlemekle ilgilidir. At gözlüklerimizi takalım.
    Bir iş yaparken başarılı olabilmek için at gözlüklerimizi takmamız lazımdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönüyle düşünmemiştim. Genelde dar kapsamlı düşünenler için kullanılıyordu. Bunu da not aldım.

      Sil