Geçende arkadaşlarımdan Sedatcan ile muhabbet ederken, konu sosyal ortamlara geldi. Ve bana klouttan bahsetti. İsmini ilk defa duymuş...

Klout: Sosyal Profil Derecenizi Öğrenin






Geçende arkadaşlarımdan Sedatcan ile muhabbet ederken, konu sosyal ortamlara geldi. Ve bana klouttan bahsetti. İsmini ilk defa duymuştum ve ilgimi çekmişti. Dayanamadım ve araştırdım, hatta merak edip üye bile oldum ve öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Peki nedir Klout? 6 yıl önce kurulan bu girişim, sosyal medyadaki skorunuzu ölçüyor. Böylece sadece sosyal medyada ne kadar etkili olduğunuzu değil, aynı zamanda yakın çevreniz arasında da ne kadar takip edilen ve ne kadar  ilgi çekebilen biri olduğunuzu gösteriyor. 

Anasayfa sından görebileceğiniz gibi Twitter veya Facebook hesabınızdan giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra, sosyal web platformlarından (Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Google+.. ) hangilerinin ölçülmesini istiyorsunuz seçiyorsunuz. Mesela ben Twitterda pek yokum, paylaştığım bir şey yok. Onu girmedim. Ama facebook ve linkedin i girdim. Puanım ise beklediğim gibi düşük:) 

Şirket ilk kurulduğunda çok fazla güven vermemiş. Mesela Barack Odama, Hilal Cebeci kadar puan alamamış:) Ama son bir yılda hem algoritmayı hem de site içeriğini tamamen yenilediler. Sadece puan ölçmekle kalmayıp, puanınız artıracak hizmetler ve trickler de vermeye başladı:


Kloutun puanının öneminin giderek artması bekleniyor. Şu an için alternatifi yok. Şu habere göz atabilirsiniz. Belki biraz abartı gelmiş olabilir ama ne olacağını bilemeyiz:

Puan hesaplanmasına gelince, çok şey paylaşınca Klout notunuzun yükseleceğinizi sanmayın. Nitelik, nicelikten daha önemli durumda. Mesela Facebooktan bir şey paylaştınız. Klout, notunuzu hesaplamak için beğeni ve yorum sayısına bakacak. Twitterda da benzer olarak, re-tweet, beğeni ve yorum sayısına bakılıyor.

Siz de benim gibi merak etttiyseniz buyrun burdan yakın:)

© 2014 masumrobot.com

2 yorum :

  1. Tesekkurler Masum Robot, cok faydali bilgiler

    YanıtlaSil
  2. sosyal medyada uzmanlaşmak için bir adım!

    YanıtlaSil